Telefon: 08-7686900 | Adress: Näsbydalsvägen 13, 183 31 Täby

Handledarkurs

Home/Handledarkurs
Handledarkurs 2017-07-19T06:46:08+00:00

Introduktionskurs för handledare och elev

Lärare på handledarkursen är Peter Hagelin som genomgått Vägverket/Trafikverkets och Sveriges Trafikskolors Riksförbund:s interna lärarkurser för blivande handledare.

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader. Vi hjälper er med syntest helt utan kostnad om ni inte gjort det tidigare.

Vi gör synprövning där synskärpa och synfält mäts. Resultatet skickas elektroniskt direkt efter utfört synprov till Transportstyrelsen. Eftersom vi skickar det digitalt säkerställs snabb och säker handläggning av körkortstillståndet.

Klicka här för att ansöka om ”Körkortstillstånd med Hälsodeklaration”.

Pris

Pris: 600 kr/person
Enskild grupp, dag tid: 2 500 kr max 5 deltagare
Handledarboken ingår i priset. Önskar man köpa en extra kostar den 200 kr.

Vi håller kursen minst en gång, varannan veckan, normalt på onsdagar med start från 17:30. Kursen tar cirka 4 timmar inkl. raster. Tänk på att efterfrågan är stor och att därför anmäla dig i god tid.

Du som ska bli handledare

Vid all privat övningskörning krävs att körningen sker under uppsikt av en person som Transportstyrelsen har godkänt som handledare. Det är handledaren som är ansvarig och anses som förare vid övningskörningen.

För att godkännas som handledare ska du:

  • ha fyllt 24 år
  • ha körkort för det fordon som övningskörningen avser och haft det under minst fem av de senaste tio åren
  • ha gått en handledarkurs, om övningskörningen gäller personbil (behörighet B)

Du kan inte bli godkänd som handledare om ditt körkort har varit återkallat någon gångunder de senaste tre åren på grund av grova brott, opålitlighet i nykterhetshänseende eller rattfylleri. Mindre allvarliga trafikbrott som orsakat spärrtid på sammanlagt högst tre månader är däremot inte hinder för att bli godkänd som handledare.

Klicka här för att ansöka om ”Handledartillstånd”. Denna ansökan görs efter det att man gått kursen! Trafikskolan anmäler direkt elektroniskt till Transportstyrelsen att ni genomgått kurs!  Eftersom vi skickar det elektroniskt säkerställs snabb och säker handläggning!